Men neme
kant-en-klare nasigroenten uit het koelvak bij de supermarkt en een
bakje hamreepjes. Zelf vind ik het lekker om er sperzieboontjes bij
te doen. Die hadden ze deze keer niet. Het werden snijboontjes. Ook
lekker en al heel lang niet gegeten.
Basmatirijst vinden
wij het lekkerst. De builtjes die je zo in de pan kunt hangen vind ik
het makkelijkst. Dus rijst koken volgens de gebruiksaanwijzing op het
pak. Of zoals je het zelf het lekkerst vindt. Boontjes koken.
Nasigroenten met een
beetje olie in de pan roerbakken, hamreepjes erbij. Nasikruiden
toevoegen naar eigen smaak. Die maakt ik het liefste zelf. Dat dan
weer wel.
Nasikruiden
2 delen kurkuma
2 delen gemalen
komijn
1 deel gemberpoeder
1 deel gemalen
korianderzaad
1 deel kerriepoeder
1 deel gemalen
zeezout.
(Spiegel)eitje
bakken. Beetje ketjap erop als je het lekker vindt.
Ik vind basmatirijst ook altijd lekker ruiken als het staat te koken.
BeantwoordenVerwijderenZiet er heerlijk uit Alice!
Mjam! Dat ziet er lekker uit zeg. Ik houd van nasi. Lekker pittig!
BeantwoordenVerwijderenEn ik heb al zo'n trek....
BeantwoordenVerwijderenDat ziet er goed uit! Zelf gebruik ik altijd Surinaamse rijst in van die twee-kilozakken (dacht ik). Ik kook het op dezelfde manier als snelkookrijst. Dus niks wassen enz. en het lukt altijd!
BeantwoordenVerwijderenGrt, Kitty (via Bertiebo en jouw reacties op mijn blog ook eens hier beland ;) )